Actief in Den BoschHoofdcontent

CORONA-UPDATE 12 mei

CORONA-UPDATE 


CORONA-UPDATE 12 mei

Vanaf 1 juni kunnen culturele instellingen, zoals muziekscholen, centra voor de kunsten e.d. open. Ook (amateur)gezelschappen kunnen weer bijeenkomen.
Voorwaarde is het hanteren van een maximum aantal van 30 personen per ruimte (inclusief personeel/begeleider), het hanteren van de 1,5 meter, het werken op basis van afspraak/reservering én triage (deelnemers moeten van te voren aangeven dat zij geen klachten hebben). Ook moeten er goede afspraken zijn over de hygiënemaatregelen. Concrete uitwerking van alle voorwaarden gebeurt door gemeenten en veiligheidsregio’s.

Benader de ouders per e-mail met de nieuwe datum en de vraag of hun kind(eren) weer mee willen doen met deze workshop.

Zet op deze website ook even de nieuwe datum die gepland is. Dan matcht dit weer met de online agenda van ouders op www.actiefindenbosch.nl

 

CORONA-UPDATE 22 April

Vanaf 28 april mogen kinderen in de basisschoolleeftijd t/m 12 jaar weer in teamverband in de buitenlucht gaan sporten. Geen wedstrijden, want die leiden tot reizen en meer contacten. Dat maakte premier Rutte tijdens een persconferentie bekend. Kleedkamers en kantines van sportclubs blijven op slot en er mogen geen ouders langs de lijn staan.

Minister-President Rutte heeft de gemeente gevraagd om hierin de regie te nemen en samen met de lokale sportverenigingen te kijken naar de mogelijkheden en faciliteiten, zodat zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans krijgen om mee te doen. Dus ook de niet-leden van verenigingen.

“Sjors Beats Corona” is er speciaal voor sportaanbieders en basisschooljeugd
Sjors Sportief & Sjors Creatief is in jullie gemeente al jaren een veelgebruikt fenomeen. Het platform wordt (school)jaarlijks ingezet om sportverenigingen hun kennismakingsactiviteiten onder de aandacht te brengen. Kinderen (lees ouders en verzorgers) schrijven hier vervolgens via www.sjorssportief.nl op in.

Meld uw sport ook aan!
Kinderen in beweging krijgen is nu belangrijker dan ooit. Vanuit de Sjors Sportief gemeentes wordt een dringende oproep gedaan aan alle verenigingen/sportaanbieders die er op ingericht zijn om activiteiten te organiseren voor kinderen, hun activiteit onder het project ‘Sjors Beats Corona’ spoedig aan te melden op www.sjorssportief.nl. Als sportaanbieder levert u zo een belangrijke bijdrage. Tevens is dit een mooie kans om u te laten zien en wellicht kennis te maken met uw toekomstige leden. Zodat deze periode voor de zomervakantie extra benut wordt voor de promotie van alle sportaanbieders die de afgelopen periode niets hebben mogen doen.

Vanaf 27 april kunnen ouders/verzorgers de kinderen inschrijven op sjorssportief.nl voor de sportactiviteiten naar hun keuze. Inschrijven via de website is verplicht, zodat de verenigingen ook rekening kunnen houden met de toeloop van het aantal kinderen.

 

CORONA-UPDATE 10 MAART

In verband met het Coronavirus is het begrijpelijk dat er vragen zijn over het al dan niet doorgaan van de Sjors Sportief/Creatief activiteiten de komende periode. Het advies vanuit de RVD is dat zoveel mogelijk onnodige contactmomenten gemeden moeten worden. Vanzelfsprekend volgen wij deze richtlijnen.


Voor sportverenigingen/cultuuraanbieders
Het is advies is dus ook om de activiteiten komende weken niet door te laten gaan. Wij willen jullie verzoeken om het niet te annuleren, maar uit te stellen. Deze kinderen hebben tenslotte allemaal ingeschreven om een keertje kennis te maken met jullie sport/activiteit.
 
Wij willen jullie vriendelijk verzoeken om dit zelf (als aanbieder) te communiceren met de kinderen. Via het beheerscherm op www.actiefindenbosch.nl kun je de ingeschreven kinderen (lees ouders) een mailtje sturen dat de activiteit wordt ingehaald op een nog nader te bepalen datum/tijdstip. Dit doe je door op de activiteit te klikken, dan op tabblad ‘inschrijvingen’ en selecteer vervolgens alle namen van de kinderen.


Voor kinderen/deelnemers
Ondanks Corona, blijft het altijd mogelijk om je in te schrijven voor activiteiten. Hou er echter rekening mee dat de kans groot is dat deze activiteiten voorlopig niet door zullen gaan. Indien de aanbieder jullie nog niet heeft ingelicht, neem dan zelf even contact op met deze betreffende aanbieder. Alle activiteiten zullen later worden ingehaald. Indien blijkt dat uitstel onverhoopt niet mogelijk is worden de gemaakte kosten van betaalde cursussen uiteraard teruggeboekt. 


Laten we hopen dat we over een paar weken het ergste achter de rug hebben en sommige clinics alsnog doorgang kunnen vinden voor de zomervakantie!


Wij hopen op jullie begrip!

 

 

[bron: https://www.sportstimuleringnederland.nl/corona-update]